Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

plaćanjem Banca Intesa karticama

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Kreditnim karticama BANCA INTESA platite na 9 rata

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Postani deo našeg tima

Pretraži sajt
KAKO SE POSTAJE ŠAMPION? NIKOLA JOKIĆ TO NAJBOLJE ZNA
Košarka
10.06.2021.
Košarka

KAKO SE POSTAJE ŠAMPION? NIKOLA JOKIĆ TO NAJBOLJE ZNA

10.06.2021.

Srbija ima najboljeg košarkaša na svetu! Ovo je rečenica koja tokom jučerašnjeg i današnjeg dana odjekuje svim domaćim medijima i zbog koje društvene mreže „gore“, jer se nikada do sada nije desilo da jedan košarkaš sa ovih prostora ponese ovu laskavu titulu.

Njegov uspeh još je veći ako uzmemo u obzir činjenicu da se do sada nije desilo i da neko ko je bio 41. pik na draftu postane MVP NBA lige.

Photo credit: nba.com

Mnogi nisu verovali da će Nikola Jokić, Somborac koji svojom igrom već godinama izaziva divljenje ljubitelja košarke širom sveta, doći do samog vrha. Ali je on još jednom dokazao da reč „nemoguće“ ne postoji u njegovom rečniku.

Nije potrebno govoriti o rezultatima koje postiže na utakmicama, statistici, tripl-dabl učincima... Ostavićemo da se time bave košarkaški stručnjaci. Mi ćemo danas govoriti o magiji koju stvara na terenu, ali i o tome šta je svojom igrom učinio za srpsku, ali i svetsku košarku.

Photo credit: denverstiffs.com

Kao dečak koji je kuburio sa viškom kilograma, ni sam nije verovao da će biti izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige i tako postati tek treći Evropljanin koji je dobio to priznanje. Njegov vredan rad, trud i zalaganje, ali i neverovatna ljubav prema košarci, koja ga i danas ne napušta, samo su neki od razloga zašto je Nikola Jokić najbolji na svetu.

Svojom bravurom na terenu, smelošću da preuzme odgovornost u odlučujućim trenucima utakmica, neverovatnim potezima koji se danima nakon toga prepričavaju, ali i skromnošču, duhovitošću i vedrim duhom,  popularni Džoker osvojio je srca navijača Denver Nuggets-a, ali i mališana širom sveta koji žele da budu i igraju kao Jokić.

Photo credit: nugglove.com

Pokazao je da nemoguće ne postoji, da su požrtvovanost i ljubav ključ uspeha. Pokazao je i kako se u slavi i velikim trenucima ostaje prizeman i svoj. Pokazao je da se košarka ne igra zbog para, već zbog ljubavi, strasti, lepote igre i svih onih sitnica koje je čine jednim od najlepših sportova na svetu.

Nikola Jokić je div i na terenu i u životu! Idol je generacijama košarkaša koji tek dolaze, igrač koji ostavlja neizbrisiv trag na terenu i van njega i čovek svojim ponašanjem dokazuje da je pre svega veliki gospodin.

Još uvek se pitate se kako se postaje šampion? Nikola Jokić je to najbolje pokazao!

Cover photo credit: nba.com 

Sport Vision tim

Slični članci

05.
Sep.
Košarka
Filmovi inspirisani košarkom decenijama osvajaju publiku svojim uzbudljivim prikazima sporta i ljudske drame koja ga okružuje. Od legendarnih klasika ...
16.
Sep.
Košarka
Vest o smrti košarkaškog velikana Dušana Dude Ivkovića rastužila je kako srpsku, tako i svetsku sportsku javnost. Ovo je omaž istinskom ...
05.
Mar.
Košarka
New Balance je, saradnjom sa NBA zvezdom Kawhi Leonard-om, zvanično postao brend koji osvaja NBA ligu. Zablistajte i vi na košarkaškom terenu u...
14.
Feb.
Košarka
Sve je spremno za još jedan košarkaški spektakl – All-Star vikend. Pogledajte po čemu će se ove godine razlikovati od prethodnih.
27.
Jan.
Košarka
Ljudi poput Kobe Bryant-a se jednom rađaju i nikada ne umiru! Ovo je priča o čoveku koji je košarci dao sve, jednom od najvećih ikada, heroju klinaca ...
27.
Dec.
Košarka
Kao igrač koji je ostavio neverovatan trag na košarkaškom terenu, LeBron James vas u novom Just Do It videu uči kako da sanjate velike snove.
22.
Nov.
Košarka
Predstavljamo vam novu kolekciju patika za košarku s potpisom šestostruke NBA All-Star zvezde, James Harden-a.
12.
Nov.
Košarka
Isprobali smo nove Nike Jordan Why Not Zer0.2 patike za košarku i otkrivamo vam naše utiske.
27.
Aug.
Košarka
U pitanju je projekat koji je, pod pokroviteljstvom brenda Nike, pokrenuo jedan od najboljih košarkaša svih vremena.
26.
Jun.
Košarka
NBA zvezda Giannis Antetokounmpo je dokaz da se snovi zaista ostvaruju.