plaćanjem Banca Intesa karticama

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Kreditnim karticama BANCA INTESA platite na 9 rata

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Aktuelnosti
12.04.2022.

Šta je skener stopala i kako vam može pomoći pri odabiru patika za trčanje?

Ako se bavite trčanjem, sigurni smo da znate da postoje tri tipa pronacije, odnosno tri različita načina gaženja. Da li ste neutralni pronator, overpronator ili supinator zavisi isključivo od načina na koji vaše stopalo dodiruje podlogu. U skladu sa tim, proizvođači patika za trčanje se trude da svoje modele prilagode različitim stilovima gaženja i dodatno istaknu kojoj vrsti trkača su namenjeni.

 

Da biste pouzdano odredili kom tipu pronatora pripadate, predlažemo vam da skenirate svoja stopala i na osnovu rezultata skeniranja odaberete odgovarajuće patike za trčanje. Testiranje na skeneru traje nekoliko minuta, a rezultati su detaljni i mogu vam biti odličan vodič za odabir patika. Zanimljivo je da vam dobijeni podaci mogu pomoći da unapredite svoju tehniku trčanja.

 

 

Kako izgleda proces skeniranja stopala?

 

Testiranje se odvija u nekoliko faza, a prva od njih je kreiranje jedinstvenog profila trkača prema polu, godinama i telesnoj težini. Ovi podaci se unose pre samog procesa skeniranja i važni su za konačan rezultat. 

Osnovna uloga skenera je da očita i pokaže dužinu, širinu i visinu stopala u milimetrima, kao i gde se nalaze tačke koje trpe najveće opterećenje prilikom gaženja. Ovu fazu možemo označiti kao dinamičko skeniranje stopala. Skener u sebi sadrži senzornu ploču, koja nam putem ekrana prenosi kako se stopalo ponaša prilikom prelsaka preko nje, koji tip gazišta je zastupljen kod trkača i gde se pravi najveće opterećenje pri dodiru sa podlogom.

Kada skeniramo stopalo, svi podaci se ukrštaju sa podacima iz baze podataka, u kojoj se nalaze informacije o laboratorijskim istraživanjima patika koje imamo u radnji. Ukrštanjem tih podataka, naš skener daje predlog najboljih modela.

 

 

U trećoj fazi, trkač odgovara na kratka pitanja o svojim trkačkim navikama – po kakvoj podlozi trči, koliko puta nedeljno i koliko vremenski traje njegovo trčanje, koju kilometražu prelazi i da li ima neke poteškoće prilikom trčanja.

Na osnovu svega navedenog, skener predlaže listu patika prema sledećem redosledu − one koje najviše odgovaraju testiranom trkaču, manje odgovarajuće i pri samom kraju liste, prihvatljive modele koji bi mogli da zadovolje potrebe pronatora. Pored ovoga, skener vam predlaže i odgovarajuću veličinu datih modela, ali ta referenca nije uvek pouzdana, zato vam savetujemo da prilikom kupovine patike uvek probate.  

 

Ukoliko ste početnik ili želite da unapredite svoje trčanje, pozivamo vas da posetite našu prodavnicu u Ada Mall šoping centru i skenirate vaša stopala. Skeniranje je besplatno i vrši se na savremenom, tehnološki unapređenom 3D skeneru. Za samo nekoliko minuta moći ćete da steknete bolji uvid u vaš način gaženja, a rezultate skeniranja ćete svakako dobiti putem mejla. Dovoljno je da nam ostavite svoju imejl adresu, a mi ćemo vam poslati detaljan izveštaj.

 

Ne zaboravite da su odgovarajuće patike preduslov za postizanje najboljih rezultata u trčanju.

 

Sport Vision tim

Trenutno nema komentara

Slični članci

18.
Oct.
2022.
Aktuelnosti
Brend Champion je kreirao trendi i udobne modele dukseva i donjih delova za vaše potpuno uživanje. Kliknite na tekst i saznajte više o novoj Ba...
05.
Oct.
2022.
Aktuelnosti
Obnovili smo još jednu fiskulturnu salu u okviru projekta „Vizija zdrave budućnosti“. Ovog puta su učenici Osnovne š...