Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

plaćanjem Banca Intesa karticama

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Kreditnim karticama BANCA INTESA platite na 9 rata

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Postani deo našeg tima

Pretraži sajt
PREPORUČUJEMO: TOP 7 MODELA PATIKA ZA MARATON
Aktuelnosti
19.04.2022.
Aktuelnosti

PREPORUČUJEMO: TOP 7 MODELA PATIKA ZA MARATON

19.04.2022.

Ne postoji univerzalan model patika za trčanje koji bi odgovarao svakom trkaču, svakom obliku stopala i načinu gaženja. Trkači su neprestano u potrazi za savršenim modelom, a izbor patika je različit u odnosu na to da li ste trkač početnik ili već ozbiljno obarate svoje rekorde. Pri odabiru patika uvek je najbolje posetiti prodavnicu koja ima foot skener i na licu mesta testirati položaj vašeg stopala tokom trčanja. Ovaj test će vam pomoći da najlakše pronađete odgovarajući model patika. Najbolji savet koji vam možemo dati pre kupovine je da uvek uzmete pola broja veće patike kako biste imali dovoljno prostora oko prstiju. Patike za trčanje moraju savršeno da pristaju, bez ikakve nelagode i smetnje. 

Mi vam predstavljamo TOP 7 modela muških i ženskih patika za trčanje koje su među najbolje rangiranim patikama, i po mišljenju stručnjaka i po mišljenu trkača.

ŽENSKI MODELI:

Hoka Clifton 8 

Ovo su vrhunske ženske patike za trčanje koje pružaju još mekši korak nego prethodni modeli. Namenjene su trkačima sa neutralnom pronacijom. Prate liniju svih prethodnih Clifton modela, ali su osvežene novom, izuzetno laganom penom u srednjem đonu, koja praktično nestaje pod nogama. One pristaju uz nogu pružajući sjajnu udobnost i stabilnost, a iznenađujuće su lagane. Nova generacija ovih patika izrađena je od mrežastog, prozračnog gornjišta koje obezbeđuje stalnu ventilaciju i neophodnu svežinu tokom trke. Međutim, ovaj model se mnogo bolje pokazao tokom hladnijih dana, nego kada je temperatura veoma visoka. Poboljšana mešavina međuđona nudi jednu od najlakših i najenergičnijih pena do sada i čini ove patike laganim i brzim, dajući odličnu amortizaciju i povrat energije u vaša stopala prilikom svakog novog koraka. 

Hoka Clifton 8 patike su za sve one koji vole da trče dugim stazama, po prijatnom vremenu, umerenim tempom. 

  • Unapređenja koja one donose u odnosu na verziju 7 nisu samo estetska, kako bi brend izbacio novu verziju, nego poboljšavaju već visoke karakteristike ovog modela.
  • Nisu namenjene za brzo trčanje na dugim distancama.
  • Težina 210 grama.

Dakle, ako se trkate sa vremenom, izbor potražite među ostalim modelima.

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2

Ove patike su zasigurno jedne od najbržih koje se mogu naći na tržištu. Namenjene su trkačima sa neutralnom pronacijom. U njima zaista letite! Međutim, treba obratiti pažnju prilikom izbora ovog modela, jer on ima svoje osobenosti. Ako vam je cilj da trčite izuzetno brzo na dugačkim stazama i da neprestano obarate lične rekorde, onda ove patike mogu biti odličan alat na vašim nogama. Iako na prvi pogled izgledaju veoma čudno, one su obogaćene najnovijom tehnologijom i namenjene su malom procentu trkača koji žele samo najsavremenije i najbrže. 

U velikom broju slučajeva, ove patike su jedna od prvih preporuka za sve one kojima je zadatak da brzo dođu do cilja i po mogućstvu pobede druge. Dok trčite u ovom modelu, imaćete utisak kao da skačete na trambolini − toliko je veliki efekat povrata energije.

Bočno vezivanje pertli i jarke, pa čak i metalik boje, čine ih jednim od najatraktivnijih modela na stazi.

  • Ovaj model nije namenjen trkačima sa veoma širokim stopalima. 
  • Preporučuje se trkačima koji prvo spuštaju vrh stopala na podlogu. 
  • Ovo nisu patike koje ćete obuti i izaći u laganu šetnju ili džoging, one zahtevaju da ste stalno na prstima i veoma brzi.
  • Težina je 196 grama.

Dakle, ako su Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 vaš izbor, znači da ste ozbiljni u nameri da se istaknete u trci.

adidas Ultraboost 22  

Ove patike su ekstremno udobne za svakodnevne treninge trčanja, ali njihova vrednost se udvostručava, jer su se sjajno pokazale i za svakodnevno nošenje − kao trendi model koji pruža beskompromisnu udobnost u svakom smislu. Namenjene su trkačima sa neutralnom pronacijom

Dizajnirane su na temelju legendarne Ultraboost pene i predstavljaju moderne trkačke patike za duge staze i trčanje umerenim tempom. One su toliko lagane da u trenutku zaboravljate da su vam na nogama. Predviđene su i za trčanje po visokim temperaturama, jer održavaju stopala suvim i svežim. Idealna su podrška za sve vas koji razbijate led na svom prvom maratonu.

  • Odgovaraju pravoj veličini koju nosite.
  • Donose osećaj izvanredne zaključanosti stopala.
  • Nije potreban period privikavanja.
  • Preporučuju se i težim trkačima, ali ne i onima sa izuzetno širokim stopalom.
  • Težina 283 grama.

Ako želite zaštićenu, laganu, svakodnevnu rutinu trčanja i uživanja na dužim stazama, onda su adidas Ultraboost 22 pravi izbor za vas.

MUŠKI MODELI:

Nike Air Zoom Alphafly Next%

Ove patike su napravljene za letenje po ulicama i stazama. One su brze, odskočne, lagane, prosto sve na njima je spremno za brzinu. Namenjene su trkačima sa neutralnom pronacijom. Predviđene su za sve one koje zanima brzina, obaranje ličnih rekorda, pobeda i ništa drugo! 

Za patike koje su namenjene za trku, pogotovo na dugačkim stazama, neverovatno su udobne. Prilikom dodira sa podlogom, stopalo ima osećaj da uranja u penu i odskače. Nike ZoomX pena je neverovatno responzivna i lagana, pruža vam optimalan povrat energije i oslobađa pritisak na stopala dok vi prelazite kilometre. Udružena sa dve tanke i vidljive Zoom Air jedinice, ovakva pena donosi obilje čiste energije i čini da Alphafly NEXT% bude daleko ispred ostalih Nike trkačkih patika. Đon od karbonskih vlakana koji se prostire celom dužinom patike daje osećaj stabilnosti i obezbeđuje eksplozivni start i ubrzanje. Ovaj model je predviđen za ozbiljne trkače koji se takmiče sa vremenom. 

  • Mnogima su ovo broj jedan patike kada je takmičarsko trčanje u pitanju, a svakako najbolji Nike model u ovoj sportskoj kategoriji.
  • Odgovaraju pravoj veličini koju nosite.
  • Donose odskočno trčanje sa velikim povratom energije.
  • Platforma je pogodna samo za brzo trčanje, inače su nestabilne.
  • Sjajan izbor za trkače koji vole veći pad stopala.
  • Težina 227 grama.

Saucony Endorphin Pro 2

Ako možemo da izdvojimo za vas patike koje prosto viču brzina, onda su to Saucony Endorphin Pro 2. Namenjene su trkačima sa neutralnom pronacijom. Dizajnirane su za dan trke i sa njima prosto ne možete da pogrešite. Imaju podršku karbonskih pločica, neverovatno su odskočne i lagane. U njihovom dizajnu sve je orijentisano ka brzini. Ukoliko je vaša želja da tokom cele trke budete primećeni i favorit za pobedu ili želite iznova da postavljate lične rekorde, onda su vam ove patike najbolji saputnik. Imaju atraktivan dizajn, tako da ćete biti zapaženi − i po patikama koje nosite, i po zavidnom vremenu za koje protrčavate kroz cilj.

  • Odgovaraju pravoj veličini koju nosite.
  • Donose odskočno trčanje sa velikim povraćajem energije.
  • Pružaju sjajnu prozračnost, osećaj prijatnog hlađenja stopala u trenucima kad je zagrejanost na vrhuncu.
  • Veoma su izdržljive i dugotrajne, za razliku od nekih drugih modela.
  • Težina 223 grama.

adidas Adizero Boston 10

Ove patike atraktivnog dizajna i savremenih tehnologija, nasuprot minimalističkom konceptu, nude sve pogodnosti koje patike za svakodnevne treninge trčanja i zahtevaju. Model je namenjen svestranim trkačima i maratoncima sa neutralnom pronacijom. adidas Adizero Boston 10 pre svega garantuje čvrsto i stabilno trčanje. Veoma su izdržljive i u njima ćete bez problema uspeti da zaokružite čitav jedan ciklus priprema za trku. Za razliku od prethodnih, lakših modela, ovo poboljšano 10. izdanje donosi masivniji i robusniji izgled koji je izvanredan za dugačke deonice koje se trče srednjom brzinom, kao i polumaratonske i maratonske izazove.

Namenjene su najvećem broju trkača koji uživaju u svakom istrčanom kilometru umerenim tempom. Oni u ovim patikama imaju izuzetnog saveznika − pouzdanog, udobnog i stabilnog, sa beskompromisnom podrškom za stopala na ogromnom broju pretrčanih kilometara i različitim stazama.

  • Odlično fiksiraju stopala.
  • Iako izdržljive i stabilne, ne preporučuju se izuzetno brzim trkačima.
  • Nisu namenjene trkačima koji traže savitljive, lagane i prozračne patike za svakodnevne treninge (u tom slučaju preporučujemo Ultraboost 21 model).
  • Veoma su izdržljive i dugotrajne, za razliku od nekih drugih modela.
  • Treba napomenuti da je trkačima koji žele da trče maraton u ovim patikama potreban kratak period privikavanja na ovaj model.
  • Težina 294 grama.

Ovaj model je popularan i van trkačke populacije kao patika za svaki dan zbog svog izuzetno lepog dizajna i vrhunskih performansi.

New Balance Fresh Foam x 1080v12

Naša ocena je da je ovaj model odličan za sve namene − od svakodnevnih treninga, pa do samog ispunjenja obećanja sebi i prolaska kroz cilj. Ovim patikama je udobnost prioritet, pored svih ostalih benefita visokih performansi koje poseduju. Ono što iznenađuje i oduševljava je njihova mala težina, izuzetna prozračnost gornjišta i prianjanje na stazi. Fresh Foam x 1080v12 model se besprekorno ponaša na asfatlu, na vlažnim, čak i zaleđenim deonicama. U njima je stopalo potpuno stabilno pri trčanju.

New Balance je uložio svoje potencijale i najmodernije tehnologije kako bi napravio ove vrhunske patike za trčanje. Model je odličan izbor za trkače sa umerenim i sporijim tempom, koji uživaju u lagano istrčanim kilometrima i izuzetno cene fleksibilnost i odskočnost. 

  • Nežno fiksiraju stopala, bez da ih opterećuju.
  • Donose nenadmašno prianjanje na različite podloge.
  • Ne preporučuju se za neravne terene gde se zahtevaju brzi i oštri zaokreti.
  • Težina 285 grama.

Ako ste pažljivo sagledali preporučene modele patika za maraton, jasno vam je da morate dobro da poznajete svoje stopalo, način na koji gazite, kao i brzinu i cilj vašeg trčanja kako biste izabrali svoj savršeni par. Patike za trčanje ne smeju ni u kom slučaju da vas ometaju, već da vam budu vetar u leđa i pravi saveznik u istrčavanju zacrtanih kilometra. Svakako, nemojte na trku doći u tek kupljenim, još nenošenim patikama. Morate se prilagoditi i vi njima, i one vama. Posetite naše prodavnice, isprobajte svaki model i potražite preporuku od naših iskusnih prodavaca. Svu sreću, pogodno vreme i dobar vetar u leđa želi vam 

Sport Vision tim.

Slični članci

19.
Apr.
Aktuelnosti
Pozivamo vas da zajedno proslavimo stogodišnjicu postojanja brenda kako bi se prisetili slavne prošlosti i učestvovali u kreiranju zajedničke b...
04.
Apr.
Aktuelnosti
Pripreme za maraton počinju bar mesec dana pre trke, a dobro osmišljen plan aktivnosti vam može olakšati istrčavanje najduže deonice. Pročitajt...
01.
Apr.
Aktuelnosti
ASICS vas poziva da se pokrenete i krenete u nove trkačke izazove ovog proleća. Ukoliko odaberete GEL-NIMBUS™ 26, NOVABLAST™ 4 ili GEL-PULSE...
20.
Feb.
Aktuelnosti
Zdrave navike i gubitak težine se ne dešavaju samo jednom godišnje i ne mogu se promeniti preko noći. Težnja da budete zdravi trebalo bi da bud...
12.
Jan.
Aktuelnosti
Kao vodeći lanac za prodaju sportske obuće, odeće i opreme, sa više od 500 prodavnica u 13 zemalja regiona, neprestano smo u potrazi za kandidatima ko...
26.
Dec.
Aktuelnosti
Novo poglavlje donosi sa sobom inovacije i inspiraciju, a sportske odluke postaju ključ za otvaranje vrata ličnog uspeha. Evo nekoliko ključnih odluka koje m...
12.
Dec.
Aktuelnosti
Za sve one koji vole sportki način života, redovno treniraju i posvećeni su nekoj fizičkoj aktivnosti, sportski poklon je jedan od najboljih načina da ih pod...
20.
Nov.
Aktuelnosti
U četvrtak, 2. novembra, u jednom prestoničkom restoranu održali smo promociju nove kolekcije brenda MONT za sezonu FALL / WINTER 23. Tom prilikom okupili sm...
07.
Nov.
Aktuelnosti
Razumevanje nauke koja stoji iza pronacije stopala omogućava nam da bolje brinemo o svom telu i donosimo ispravne odluke o svojoj obući. Hajde da zaje...
01.
Nov.
Aktuelnosti
Ako ste ljubitelj modernog sportskog stila, a udobnost i funkcionalnost su vam najvažniji kriterijumi kod odabira jakne – nastavite da čitate, jer vam ...