Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

plaćanjem Banca Intesa karticama

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Kreditnim karticama BANCA INTESA platite na 9 rata

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Postani deo našeg tima

Pretraži sajt
OVE ČINJENICE O EVROPSKOM PRVENSTVU ZNAJU SAMO ISTINSKI LJUBITELJI FUDBALA
Fudbal
11.06.2021.
Fudbal

OVE ČINJENICE O EVROPSKOM PRVENSTVU ZNAJU SAMO ISTINSKI LJUBITELJI FUDBALA

11.06.2021.

Da li ste spremni za susret 24 nacije od kojih će samo jedna poneti laskavu titulu šampiona Starog kontinenta? Počinje dugo iščekivano Evropsko prvenstvo u fudbalu! Evo nekoliko zanimljivih činjenica koje sigurno niste znali o ovogodišnjem, ali i prethodnim šampionatima.

EURO 2021 održava se u više od 10 zemalja

Preciznije – u 11 gradova iz 11 zemalja, u čast šezdesetogodišnjice od početka održavanja tog šampionata.

Rim ima tu čast da se prva utakmica, u kojoj igraju Italija i Turska, održi baš na stadionu Olimpico, dok će polufinalne i finalne utakmice biti održane na Vembliju.

Photo credit: smartbettingguide.com

VAR tehnologija se ove godine prvi put u istoriji koristi na Evropskim prvenstvima

Podržavali upotrebu ove tehnologije ili ne, VAR će prvi put u istoriji biti korišćen na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u fudbalu, u slučajevima kada sudije ne mogu samostalno da donesu odluku.

Ukupan broj utakmica na ovogodišnjem šampionatu je 51

U periodu od 11. juna do 11. jula biće održana 51 utakmica. Početna faza obuhvata šest grupa sa po četiri tima. Najbolja dva tima iz svake grupe odlaze u dalju fazu takmičenja. Takođe, četiri najbolja trećeplasirana tima iz svih grupa kvalifikovaće se u top 16 fazu.

Apsolutni rekorderi evropskih prvenstava su Nemačka i Španija

Te dve zemlje drže rekord u broju najviše osvojenih trofeja na evropskim prvenstvima (po tri), dok je reprezentacija Francuske imala priliku da dva puta od 1960. godine podigne šampionski trofej.

Photo credit: dw.com

Kristijano Ronaldo je rekorder po broju postignutih golova, ali nije jedini!

Kristijano Ronaldo drži apsolutni rekord po broju odigranih utakmica ne evropskim prvenstvima (21), ali deli prvo mesto sa Mišelom Platinijem po broju postignutih golova (9).

Portugalija je, s druge strane, jedina zemlja koja je osvojila prvenstvo bez ijedne pobede u grupnoj fazi. Bilo je to na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Španija je jedina zemlja koja je u periodu od 2008. do 2012. godine uspela da sačuva trofej. Ona je, ujedno, i jedna od najpopularnijih reprezentacija na kladionicama za osvajanje EURO 2021.

Photo credit: edition.cnn.com

Spremite se da uživate u bravurama nekih od najpoznatijih fudbalera sveta! I mi ćemo pomno pratiti sva dešavanja na Evropskom prvenstvu, a u pauzama iskoristite priliku da pogledate našu fudbalsku ponudu i prenesete malo magije i na svoje igre na travnatom terenu.

Cover photo credit: techadvisor.com

Sport Vision tim

Slični članci

30.
Aug.
Fudbal
Kao kompanija sa jasnom sportskom vizijom, koja podržava zdrav način života i pruža podršku mladim talentima, i ove godine smo prijatelji Fudbals...
13.
Apr.
Fudbal
Sport Vision i adidas vas vode na finale UEFA Lige šampiona! Osvoji dve karte za finale i put u Istanbul za dve osobe!
27.
Jul.
Fudbal
Slobodno vreme tokom letnjeg raspusta deca mogu iskoristiti tako što će boraviti u nekom od sportskih  kampova. Ovakav vid rekreacije pruža brojn...
18.
Feb.
Fudbal
Brend Nike ponovo pomera granice brzine novom Mercurial kolekcijom kopački. Predstavljamo vam modele Nike Superfly 8.
28.
Jan.
Fudbal
U naše prodavnice i online stigao je adidas PREDATOR Freak sa Demonskin bodljama, novi model kopački za potpunu kontrolu lopte i superiornost na teren...
26.
Nov.
Fudbal
Čitav sportski svet juče je rastužila vest da je umro jedan od najvećih svih vremena, argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona. Ovo je omaž čoveku koji j...
14.
Sep.
Fudbal
Brend Adidas predstavio je X GHOSTED, kopačke dizajnirane za fudbalere kojima je brzina najjače oružje. 
08.
Sep.
Fudbal
Nike je nedavno predstavio Phantom GT, kopačke i patike za fudbal kreirane za najspretnije igrače.
17.
Aug.
Fudbal
Kažu da je fudbal sport za dečake, ali se učesnice Fudbalskog kampa Deki5 sigurno ne bi složile sa tom konstatacijom. One vole fudbal podjednako koliko i deč...
12.
Feb.
Fudbal
Precision Made Here – slogan je nove Nike Phantom kampanje koja definitivno pomera granice. Isprobali smo kopačke i patike za fudbal iz ove kolekcije. ...