Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

plaćanjem Banca Intesa karticama

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Kreditnim karticama BANCA INTESA platite na 9 rata

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Postani deo našeg tima

Pretraži sajt
KAKO SMANJITI ZAGAĐENJE? IMAMO 4 KORISNA SAVETA ZA VAS
Ecovision
06.07.2021.
Ecovision

KAKO SMANJITI ZAGAĐENJE? IMAMO 4 KORISNA SAVETA ZA VAS

06.07.2021.

Da li znate da je dovoljno da promenite samo neke svakodnevne navike da biste smanjili zagađenje i doprineli očuvanju životne sredine? Otkrivamo vam četiri korisna saveta koja mogu doprineti smanjenju zagađenja i doprineti našoj viziji zdrave budućnosti

Smanjite potrošnju električne energije

Da li ste znali da led sijalice mogu da uštede 75% energije i traju do 10 puta duže od običnih? Zamenite sijalice u kući ili stanu žarnom niti, a fluorescentne lampe led sijalicama. 

Potrošnju električne energije možete smanjiti i tako što ćete ugasiti svetlo kada napuštate prostoriju i isključiti uređaje. 

Smanjite potrošnju vode

Da li ste znali da ako ne zatvorite vodu dok perete zube, za par minuta iz slavine može oteći oko 11 litara čiste vode? Zbog toga zatvorite vodu na slavini dok perete zube ili sapunjate ruke. 

Provodite manje vremena pod tušem i izbegavajte da punite kadu. Instalirajte tuš i slavine sa manjim protokom vode. 

Smanjite potrošnju fosilnih goriva

Da li ste znali da je za trenutne potrebe i život čovečanstva potrebno  samo 1,75 dela planete? Zbog toga dajte prednost lokalno proizvedenoj robi i hrani, u odnosu na one iz udaljenih zemalja. 

Umesto vožnje automobila, pešačite ili koristite bicikl, a ako morate da vozite, delite prevoz. Tokom šetnji, nosite obuću i odeću izrađenu od recikliranih materijala i tako dodatno doprinesite očuvanju životne sredine. 

Smanjite otpad

Da li ste znali da se za pakovanja koristi oko 40% ukupno proizvedene plastike na svetu?

Recite NE plastičnim kesama i umesto njih koristite cegere i višekratne kese za voće. Plastične proizvode za jednokratnu upotrebu zamenite onim od prirodnih materijala, a ostatke obroka upotrebite za pripremu novih jela.

Kako se brend adidas "bori" sa plastikom, pročitajte u ovom tekstu.

Reciklirajte

Da li znate da reciklažom tone papira možete sačuvati 17 stabala i dovoljno električne energije za potrebe prosečnog domaćinstva za pet meseci?

Odlažite mešoviti reciklabilni otpad (papir, plastičnu PET i metalnu ambalažu) u kontejnere smeštene u okviru reciklažnih ostrva. Plastične čepove sakupljajte i odložite u kutije Čep za hendikep koje su dostupne u većini javnih objekata. 

Budite i vi deo naše EcoVision promene!

Sport Vision tim 

Slični članci

21.
Mar.
Ecovision
Više od 120. zaposlenih u Sport Vision kompaniji zasadilo je 1000 sadnica hrasta kitnjaka na zaštićenom području Avale.
16.
May.
Ecovision
Učešće na 35. Beogradskom maratonu vam može doneti pogodnost za kupovinu u našim prodavnicama. Saznajte kako da, uz maratonski startni broj, os...
27.
Oct.
Ecovision
Brend adidas jedan je od prvih koji je započeo borbu za bolju budućnost! Brojnim inovacijama u izradi sportske obuće, odeće i opreme sprečeno je go...
22.
Sep.
Ecovision
Brend New Balance uložio je sve svoje resurse zarad čistije planete. Ovo je njihova sustainable priča, koja nosi veoma jasnu poruku – ako ne sada, kada...
20.
Sep.
Ecovision
Teren napravljen od 20.000 starih patika predstavljen je u beogradskom Bloku 70. 
04.
Jun.
Ecovision
Pogledajte kako je protekla prva zvanična akcija organizovana u okviru našeg ECOVISION projekta.
28.
May.
Ecovision
Predstavljamo vam ECOVISION – projekat kojim naša kompanija nastavlja da pruža doprinos zaštiti i očuvanju životne sredine.
28.
May.
Ecovision
Da li ste znali da se svake godine proizvede 350 miliona tona plastike koja se vremenom pretvara u mikroplastiku i, ukoliko joj se ne stane na put, zavr&scar...
28.
May.
Ecovision
Move to Zero kampanja brenda Nike još jedan je društveno odgovorni projekat koji za cilj ima borbu protiv klimatskih promena i zašt...