NOVO RADNO VREME PRODAVNICA
OSTVARITE 5% POPUSTA NA PORUDŽBINU

plaćanjem karticama Banke Intese

POZOVITE NAS BESPLATNO
CLICK & COLLECT

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

PLAĆANJE NA RATE

Kreditnim karticama banke INTESA platite na 9 rata

BESPLATNA ISPORUKA

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

Trening
04.05.2020.

TRENIRAMO KOD KUĆE: VEŽBE ZA "ISKLESANO" TELO

Sigurno ste, tokom prethodnih dana, na našim društvenim mrežama videli treninge Đorđa Mijailovića, personalnog trenera i Under Armour sportiste. On je za sve vas koji trenirate kod kuće pripremio video treninge za četiri gupe mišića – noge, leđa, grudi i stomak, koji će vam sigurno pomoći da imate telo kao isklesano. Pogledajte koje vežbe Đorđe preporučuje za svaku od navedenih grupa mišića.

Trbušnjaci – vežbe za isklesan stomak

Vežba za bočne trbušnjake

Jedna od najboljih vežbi za bočne trbušnjake na prvi pogled izgleda veoma jednostavno, ali onog trenutka kada počnete da je radite shvatićete da i nije baš tako. Potrebno je da legnete na leđa, savijete noge, lopatice odvojite od podloge i naizmenično, jednom, a potom i drugom rukom, dodirujete pete. Uradite najmanje 10 ponavljanja svakom rukom, u tri serije.

Vežba za bočne trbušnjake sa podignutim nogama

Još jedna vežba za koju je oslonac na leđima. Ovoga puta, noge su podignute, a kolena savijena pod uglom od 90 stepeni. Ruke su iza glave i, tokom izvođenja, jednim a potom i drugim laktom dodirujete suprotno koleno, dok lopatice odvajate od podloge. Ovu vežbu uradite najmanje 10 puta, u tri serije.

Vežba za donje trbušnjake

Dok ležite na leđima, noge su podignute i potpuno ispravljene. Da biste ojačali donje trbušnjake, najpre jednu, a potom i drugu nogu spustite do poda, ne dodirujući ga. Vežbu uradite najmanje 10 puta (jedno ponavljanje podrazumeva spuštanje obe noge do poda), u tri serije.

Ruski trbušnjaci

Da biste imali stomak kao isklesan, ruski trbušnjaci treba da budu neizostavni deo vašeg treninga. Sednite na podlogu, podignite noge. Telo je blago spušteno ka podu, a leđa prava. Uzmite medicinku i naizmenično je spuštajte sa jedne na drugu stranu dok ste u tom položaju. I ovu vežbu uradite najmanje 10 puta, u tri serije.

Vežbe za grudi

Izdržaj sa lateralnim kretanjem

Iz pozicije za sklek, spustite se u poziciju za izdržaj, tako da vam telo bude paralelno sa podlogom. Iz tog položaja naizmenično "šetajte", odnosno krećite se ka spolja desnom, a potom i levom nogom. Vežbu uradite najmanje 10 puta, u tri serije.

"Upijač"

Dok ste na kolenima, ispravite leđa i ruke ispravite ispred sebe, tako da vam šake budu spojene. Iz tog položaja, sklopljene šake povlačite ka grudima, dok vam se istovremeno laktovi šire ka spolja. Vodite računa da vam grudi i ruke sve vreme budu čvrste, kako biste osetili pritisak. Vežbu uradite 10 puta.

Bočna rotacija iz izdržaja

Za ovu vežbu potrebni su vam tegovi. Stanite u poziciju za sklek, tako što ćete držati tegove u obema rukama, kao oslonac. Iz tog položaja, rotirajte gornji deo tela najpre na jednu stranu, tako što ćete ruku u kojoj je teg ispraviti iznad sebe, a potom se vratite u prvobitni položaj. Isto to ponovite i drugom rukom. Vežbu uradite 10 puta.

Izdržaj sa tegovima

Još jedna vežba koja se radi iz izdržaja, odnosno iz pozicije za muški sklek. Za nju su tagođe potrebni tegovi, a sve što treba da uradite jeste da iz početnog položaja, sa tegovima u rukama, ruku povlačite unazad i savijate je u laktu. Ovu vežbu treba da ponovite 10 puta obema rukama.

Vežbe za noge i leđa

Čučnjevi sa tegovima

Uzmite tegove u ruke, ispravite se, a zatim iz tog položaja lagano krenite u čučanj i vratite se u početni položaj. Dok se spuštate u čučanj, ruke treba da budu pored tela, a kada se vratite u početni položaj, ruke najpre savijte pod uglom od 90 stepeni, a potom ih podignite iznad glave, sve vreme držeći tegove. Vežbu uradite najmanje 10 puta, u tri serije.

Čučnjevi sa tegovima uz vežbe za jačanje leđa

Dok držite tegove u rukama, najpre se spustite u čučanj, a potom, kada ispravite telo, ruke podignite ispred sebe. Vodite računa da su one potpuno prave. Vežbu uradite najmanje 10 puta.

Delfin iz ležećeg položaja

Postavite podlogu na pod, lezite na stomak, uzmite tegove u ruke, a potom pomerajte ruke i noge kao da plivate delfin u bazenu. Ruke treba da vam idu napred nazad. Vežbu ponovite najmanje 10 puta u tri serije.

Vežba za leđa

Lezite na stomak i, dok su vam tegovi u rukama, u isto vreme podižite suprotnu ruku i nogu. Istu vežbu ponovite i drugom rukom i nogom. Celu vežbu uradite najmanje 10 puta, u tri serije.

Uvrstite ovaj trening u svoj nedeljni raspored, zajedno sa vežbama koje smo vam predlagali u prethodnom periodu, i primetićete rezultate u veoma kratkom roku. I ne zaboravite, ukoliko vam je potrebna bilo kakva oprema, možete je pronaći u našem online shop-u.

Sport Vision tim 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

16.
Apr.
2021.
U fokusu
Patike su već odavno nezaobilazni deo ležernih kombinacija u kojima svakodnevno uživamo, ali se već nekoliko sezona unazad ističu i kao najtraženiji model ob...
12.
Apr.
2021.
Zdrave navike
"Samo da smo zdravi", rečenica je koju poslednjih godinu dana sve češće čujemo. Da bismo to i postigli, treba da (naučimo da) vodimo računa ...
07.
Apr.
2021.
U fokusu
Inspiracije nikad dosta, naročito kada govorimo o prolećnim street style kombinacijama. Našu pažnju su ovoga puta privukli modeli brendova Champion i ...
02.
Apr.
2021.
Trčanje
Nove adidas SOLARBOOST 3 i SUPERNOVA+ patike za trčanje su stigle! Isprobali smo ih i prenosimo vam naše utiske.
31.
Mar.
2021.
U fokusu
U potrazi za kvalitetnom i udobnom sportskom odećom i obućom, Nike komadi se pojavljuju kao najčešći izbor – za sve uzraste.
23.
Mar.
2021.
Trčanje
Ko može trčati trail? Odgovor je jednostavan i jasan – svi! Evo zašto je baš ova disciplina postala toliko popularna među trkačima tokom ...
23.
Mar.
2021.
Shop by Look
23.
Mar.
2021.
Shop by Look
23.
Mar.
2021.
Shop by Look
23.
Mar.
2021.
Shop by Look