NOVO RADNO VREME PRODAVNICA
OSTVARITE 5% POPUSTA NA PORUDŽBINU

plaćanjem karticama Banke Intese

POZOVITE NAS BESPLATNO
CLICK & COLLECT

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

PLAĆANJE NA RATE

Kreditnim karticama banke INTESA platite na 9 rata

BESPLATNA ISPORUKA

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

Trening
14.04.2020.

VEŽBAJTE KOD KUĆE: TRENING ZA ONE KOJI VOLE IZAZOVE (VIDEO)

Sve je počelo treningom za početnike, onda je pažnja bila usmerena ka onima koji su već aktivni i u formi, odnosno na njihovo pravilno izvođenje dobro poznatih vežbi, a sada je došao red na vežbe za one koji vole izazove. Pogledajte šta je Goran Obradović u novom videu pripremio za vas.

 

Prva vežba u novom videu je dodirivanje peta iz uspravnog položaja, ekstenzijom trupa. Da biste uradili ovu vežbu, potrebno je da grudi i kukove gurate napred, tako da se spuštate sve dok rukama ne dodirnete pete. Ukoliko vam je ova varijanta teška, pokušajte da jednom rukom dodirnete petu suprotne noge na isti način.

Druga vežba je izdržaj u sveći. Iz ležećeg položaja, podignite se u položaj sveće i pokušajte da održite kontrolu u toj poziciji. Kada je budete imali, oslonite prste jedne, a potom druge ruke na pod i krenite da spuštate noge prema glavi. Nakon toga, pokušajte da spustite noge što je sporije moguće, spuštajući pršljen po pršljen, sve do početne pozicije.

Druga varijanta ove vežbe podrazumevala bi da, iz položaja sveće, spuštate jednu nogu tako da dodirnete pod iznad glave, dok je druga noga i dalje ispravljena. Nakon toga, nogu vraćate u početnu poziciju sveće. Isto uradite i sa drugom nogom. Kada vežbu uradite obema nogama, malo ih razdvojite i onda se spustite u isti položaj, tako da obe noge dodiruju pod. Nakon toga ih vratite u početnu poziciju.

Naredna vežba u ovom treningu izazova je održavanje ravnoteže na rukama. U pitanju je vežba koja se često koristi kao predvežba za izvođenje stava na šakama. Ravnoteža je od velike važnosti za ovu vežbu i zato pažljivo vodite računa o svim detaljima na koje vam je Goran skrenuo pažnju u videu.

Naredna vežba izazova je ekskplozivna smena nogu u skoku, iz iskoračne pozicije. Iako na prvi pogled deluje jednostavno, nimalo nije! I kod ove vežbe je ravnoteža ključ uspeha, ali i dovoljno visok skok koji radite iz iskoraka. Uradite vežbu nekoliko puta, jednom, a potom i drugom nogom.

Još jedna zanimljiva vežba izazova naziva se kick up. Ukratko, u pitanju je skok na noge iz ležećeg položaja. Za ovu vežbu je veoma važno da imate stabilno tlo i da vam prelazak iz ležećeg u uspravni položaj bude dovoljno eksplozivan. 

Poslednja vežba izazova je muški sklek sa okretom od 360 stepeni. Da biste napravili dobar okret, bitno je da razmišljate o ramenu preko koga se okrećete. Ako niste sigurni da li ovu vežbu možete da izvedete, najpre se potrudite da savladate tapšanje ruku iz skleka, tapšanje ruku iza leđa i ostale eksplozivnije varijante skleka, kako biste stekli sigurnost i muški sklek sa okretom od 360 stepeni izveli na najbezbedniji način za vas.

Prve tri vežbe izazova mogu raditi svi - i početnici i oni koji su već u formi. Druge tri vežbe namenjene su samo onima koji su dovoljno spremni da ih sami izvedu.

Ukoliko vam je potrebna bilo kakva dodatna oprema, možete je naručiti u našem online shop-u.

Ostanite kod kuće!

Sport Vision tim 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

19.
Apr.
2021.
Trčanje
New Balance FuelCell Rebel v2 patike za trčanje doprineće da svako sledeće vreme na treningu bude vaše najbolje vreme do tada. Pogledajte sve njihove ...
16.
Apr.
2021.
U fokusu
Patike su već odavno nezaobilazni deo ležernih kombinacija u kojima svakodnevno uživamo, ali se već nekoliko sezona unazad ističu i kao najtraženiji model ob...
12.
Apr.
2021.
Zdrave navike
"Samo da smo zdravi", rečenica je koju poslednjih godinu dana sve češće čujemo. Da bismo to i postigli, treba da (naučimo da) vodimo računa ...
07.
Apr.
2021.
U fokusu
Inspiracije nikad dosta, naročito kada govorimo o prolećnim street style kombinacijama. Našu pažnju su ovoga puta privukli modeli brendova Champion i ...
02.
Apr.
2021.
Trčanje
Nove adidas SOLARBOOST 3 i SUPERNOVA+ patike za trčanje su stigle! Isprobali smo ih i prenosimo vam naše utiske.
31.
Mar.
2021.
U fokusu
U potrazi za kvalitetnom i udobnom sportskom odećom i obućom, Nike komadi se pojavljuju kao najčešći izbor – za sve uzraste.
23.
Mar.
2021.
Trčanje
Ko može trčati trail? Odgovor je jednostavan i jasan – svi! Evo zašto je baš ova disciplina postala toliko popularna među trkačima tokom ...
23.
Mar.
2021.
Shop by Look
23.
Mar.
2021.
Shop by Look
23.
Mar.
2021.
Shop by Look