plaćanjem Banca Intesa karticama

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Kreditnim karticama BANCA INTESA platite na 9 rata

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Trening
14.04.2020.

VEŽBAJTE KOD KUĆE: TRENING ZA ONE KOJI VOLE IZAZOVE (VIDEO)

Sve je počelo treningom za početnike, onda je pažnja bila usmerena ka onima koji su već aktivni i u formi, odnosno na njihovo pravilno izvođenje dobro poznatih vežbi, a sada je došao red na vežbe za one koji vole izazove. Pogledajte šta je Goran Obradović u novom videu pripremio za vas.

 

Prva vežba u novom videu je dodirivanje peta iz uspravnog položaja, ekstenzijom trupa. Da biste uradili ovu vežbu, potrebno je da grudi i kukove gurate napred, tako da se spuštate sve dok rukama ne dodirnete pete. Ukoliko vam je ova varijanta teška, pokušajte da jednom rukom dodirnete petu suprotne noge na isti način.

Druga vežba je izdržaj u sveći. Iz ležećeg položaja, podignite se u položaj sveće i pokušajte da održite kontrolu u toj poziciji. Kada je budete imali, oslonite prste jedne, a potom druge ruke na pod i krenite da spuštate noge prema glavi. Nakon toga, pokušajte da spustite noge što je sporije moguće, spuštajući pršljen po pršljen, sve do početne pozicije.

Druga varijanta ove vežbe podrazumevala bi da, iz položaja sveće, spuštate jednu nogu tako da dodirnete pod iznad glave, dok je druga noga i dalje ispravljena. Nakon toga, nogu vraćate u početnu poziciju sveće. Isto uradite i sa drugom nogom. Kada vežbu uradite obema nogama, malo ih razdvojite i onda se spustite u isti položaj, tako da obe noge dodiruju pod. Nakon toga ih vratite u početnu poziciju.

Naredna vežba u ovom treningu izazova je održavanje ravnoteže na rukama. U pitanju je vežba koja se često koristi kao predvežba za izvođenje stava na šakama. Ravnoteža je od velike važnosti za ovu vežbu i zato pažljivo vodite računa o svim detaljima na koje vam je Goran skrenuo pažnju u videu.

Naredna vežba izazova je ekskplozivna smena nogu u skoku, iz iskoračne pozicije. Iako na prvi pogled deluje jednostavno, nimalo nije! I kod ove vežbe je ravnoteža ključ uspeha, ali i dovoljno visok skok koji radite iz iskoraka. Uradite vežbu nekoliko puta, jednom, a potom i drugom nogom.

Još jedna zanimljiva vežba izazova naziva se kick up. Ukratko, u pitanju je skok na noge iz ležećeg položaja. Za ovu vežbu je veoma važno da imate stabilno tlo i da vam prelazak iz ležećeg u uspravni položaj bude dovoljno eksplozivan. 

Poslednja vežba izazova je muški sklek sa okretom od 360 stepeni. Da biste napravili dobar okret, bitno je da razmišljate o ramenu preko koga se okrećete. Ako niste sigurni da li ovu vežbu možete da izvedete, najpre se potrudite da savladate tapšanje ruku iz skleka, tapšanje ruku iza leđa i ostale eksplozivnije varijante skleka, kako biste stekli sigurnost i muški sklek sa okretom od 360 stepeni izveli na najbezbedniji način za vas.

Prve tri vežbe izazova mogu raditi svi - i početnici i oni koji su već u formi. Druge tri vežbe namenjene su samo onima koji su dovoljno spremni da ih sami izvedu.

Ukoliko vam je potrebna bilo kakva dodatna oprema, možete je naručiti u našem online shop-u.

Ostanite kod kuće!

Sport Vision tim 

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Oct.
2022.
Trening
Sportske helanke u svetu urbanog sporta polako preuzimaju primat i postaju glavni izbor muškog dela ekipe. Iako ih mnogi zaobilaze u širokom lu...
15.
Sep.
2022.
Trening
Pamuk kao prirodni materijal najbolje prija vašoj koži, prozračan je, mekan i idealan za svakodnevno nošenje, ali svakako nije nešto u č...