Imamo nova pravila i uslove korišćenja

plaćanjem Banca Intesa karticama

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Kreditnim karticama BANCA INTESA platite na 9 rata

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Postani deo našeg tima

Pretraži sajt
KAKO DA BUDETE ZDRAVIJI SA SVAKIM NOVIM DANOM?
Zdrave navike
12.04.2021.
Zdrave navike

KAKO DA BUDETE ZDRAVIJI SA SVAKIM NOVIM DANOM?

12.04.2021.

"Samo da smo zdravi", rečenica je koja se prethodnih godinu dana sve češće čuje i ponavlja. Čuli smo je i ranije, ali nikada toliko često i od toliko različitih ljudi. Da bismo u tome uspeli, neophodno je da (naučimo da) vodimo računa o sebi, što nažalost često zanemarujemo i stavljamo u drugi plan – iza posla, svakodnevnih obaveza, stresa...

Anksioznost je sve češća pojava modernog doba. Sa svakim novim danom postaje zastupljenija kod ljudi koji, usled trenutne situacije, ne znaju kako da joj se odupru. Sa njom dolaze i neki drugi problemi, kao što su nesanica, bol u želucu, napadi panike, osećaj da se gušimo... Zato je došlo vreme za promenu! Došlo je vreme da uradimo nešto dobro za sebe i naučimo kako da budemo i osećamo se zdravije sa svakim novim danom. Bile to vežbe istezanja za početak dana ili nova jutarnja rutina – ovaj blog je tu da vam pomogne da u tome uspete!

Napravite pauzu od društvenih mreža da biste živeli zdravije

Društvene mreže su sve češći uzrok anksioznosti kod ljudi. Slike savršenog života i savršenog tela, pa i korišćenje mobilnih telefona više puta u toku dana, umnogome utiču na psihičko, ali i fizičko zdravlje.

Sate i sate slobodnog vremena trošimo skrolujući feed na telefonu, umesto da to vreme pametnije iskoristimo. Zbog toga vaš prvi korak na putu ka zdravijem životu treba da bude – pauza od društvenih mreža i telefona. Krenite polako i postavite sebi zadatak da pronađete mnogo zdravije načine da uživate u slobodnim satima.

Postavite (nove) fitnes ciljeve na putu ka zdravijem životu

Verujemo da ste već imali postavljene fitnes ciljeve, ali da ste u međuvremenu prestali da ih se držite. Došlo je vreme da se vratiite na tu svoju listu prioriteta i pronađete nove načine da poboljšate odnos koji imate sa sobom i svojim telom. Fokusirajte se na to da budete snažniji umesto mršaviji i primetićete koliko će pozitivnih efekata taj stav imati i na vaše samopouzdanje i na motivaciju za trening.

Počnite sami da pripremate hranu kako biste živeli zdravije

Ishrana je ključ zdravog načina života! Možete uraditi sve, ali ukoliko se nezdravo hranite, i trening i redovna aktivnost padaju u vodu. Naš savet? Počnite da pripremate svoje obroke, jer ćete tačno znati čega ste i koliko uneli u svoj organizam. Hrana će vam biti ukusnija, a organizam zahvalniji zato što ste odabrali zdraviju varijantu za njega.

Pričajte sa sobom i oslobodite se negativnih misli

U zadnje vreme se „borimo“ sa toliko loših i negativnih vesti i informacija, da više ne znamo kako uspevamo da im se odupremo. Zato je pravo vreme da počnete da pričate sa sobom! Ne, zbog toga nećete biti ludi, već slobodniji.

Još jedan savet – počnite da vodite dnevnik, ali na početku dana. Pre nego što krenete u nove radne pobede, zapišite sve što vas muči i izbacite svoju negativnu energiju iz sebe. Videćete kako ćete se odmah osećati bolje.

Meditirajte da biste se osećali bolje i bili zdraviji

Joga praćena meditacijom predstavlja jedan od najboljih načina da se oslobodite tenzije i svakodnevnog stresa. Počnite da je praktikujete, jer će vam pomoći da se oslobodite napete svakodnevnice.

Pronađite aktivnosti u kojima zaista uživate

Vežbanje ili bilo koju drugu fizičku aktivnost ne treba da posmatrate kao fizički napor, već kao uživanje. Zbog toga pronađite aktivnosti u kojima zaista uživate. To recimo mogu biti planinarenje, vožnja bicikla, trčanje, već pomenuta joga ili bilo koji drugi trening snage i stabilizacije.

Dobro se naspavajte

Spavanje je ključno za sve aspekte vašeg života, a najviše za vaše psihofizičko zdravlje. Zato ne potcenjujte san i dajte sebi sedam sati kvalitetnog sna svake noći. Na početku neće biti tako lako, ali će se vremenom i taj aspekt popravljati i biti još bolji.

Mnogo šetajte

Šetnja je jedna od najboljih aktivnosti koje sebi možete priuštiti! Šetajte što više, kad god imate malo slobodnog vremena ili kad vam je potreban reset. Sve što vam je potrebno za to jesu udobne patike, a benefiti će se već pokazati.

Vaše zdravlje uvek treba da bude na prvom mestu! Ukoliko to zaboravite, samo zastanite i ponovo postavite prioritete. Tako ćete najbolje sačuvati sebe.

Sport Vision tim

Slični članci

22.
Nov.
Zdrave navike
Koje su prednosti planinarenja i zašto je ovo aktivnost koju svako od nas teba da uvrsti u svoju svakodnevicu, pročitajte u nastavku teksta.
20.
Jan.
Zdrave navike
Ukoliko vam je stomak problematična zona i (koliko god da trenirate) ne možete da definišete trbušnjake, pročitajte naše savete jer će v...
13.
Jul.
Zdrave navike
"Po jutru se dan poznaje" i zato ovih pet aktivnosti treba da uvedete u svoju jutarnju rutinu kako biste imali najbolji početak dana.
28.
May.
Zdrave navike
Redovno praktikovanje joge i meditiranje mogu vam pomoći da postignete savršen balans i iz svog tela otklonite napetost koju osećate. Ovo su vežbe koj...
29.
May.
Zdrave navike
Sve počinjemo ponedeljkom – dijetu, trening, odlazak u teretanu. Ponedeljkom primenjujemo nove životne odluke koje smo doneli – da budemo fit, da...