plaćanjem Banca Intesa karticama

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vašem izboru

Kreditnim karticama BANCA INTESA platite na 9 rata

za sve porudžbine iznad 6000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Trening
18.03.2021.

ŽELITE DA TRENIRATE, A NE ZNATE KAKO DA POČNETE? Evo nekoliko saveta

Većinu nas je zimski period dosta ulenjio, što je rezultiralo i po kojim kilogramom viška, ali i neobjašnjivim umorom. Ukoliko želite da "prekinete niz" neaktivnih dana i pokrenete svoje telo – pravi je momenat za to! Na vama je da odlučite da li će to biti vežbanje kod kuće ili na otvorenom i spremite se za akciju! Donosimo vam nekoliko praktičnih saveta.

Credits: runtastic.com

 

Pronađite inspiraciju za trening i postavite cilj

Koliko puta ste pomislili da počnete sa treningom kako biste izgubili onih famoznih 5kg viška? Priznajte, kojom brzinom ste od te ideje i odustali? Većina obično pronalazi izgovore vezane za nedostatak vremena, mnoštvo obaveza ili se jednostavno suočavate sa gubitkom motivacije.

Ključ je u promeni tačke gledišta. Umesto da razmišljate o gubitku kilograma, razmislite o tome šta zapravo želite da postignete time – da li je to bolja forma, više energije, veća produktivnost na poslu ili više fizičke fleksibilnosti, na vama je da odredite.

Potražite inspiraciju u vama i oko vas, postavite dugoročne i kratkoročne ciljeve - a usput nabavite i novu opremu za trening kako biste se dodatno motivisali.

Počnite malim koracima i pratite svoj napredak u treningu

Usredsredite se na kratkoročne ciljeve. Napravite plan treninga za jednu sedmicu i potrudite se da taj plan ispoštujete. Sledeće nedelje, napravite korak dalje – uvedite još jedan trening, dodatnu seriju ponavljanja određenih vežbi ili dodatnih 5 minuta kardio treninga.

Pratite svoj napredak od samog početka. Zapišite rezultate na papir ili pratite uz pomoć neke od popularnih fitness aplikacija. Budite ponosni na svaki minut vežbanja koji dodate u svoj raspored.

Ukoliko ste početnik, pogledajte na koji način možete kreirati svoj plan treninga:

 

Očekujte da neće baš sve ići po planu i spremite "plan B"

Preskakanje treninga iz bilo kojeg razloga ne bi trebalo da vas izbaci iz igre. Svi doživljavaju neuspehe. Često i na početku, nakon prve 2-3 nedelje. Važno je da te male propuste i smetnje detektujete i ne odustajete.

Evo nekoliko saveta kako da prebrodite tzv. krizu na treningu:

 

  1. Planirali ste trening, ali nemate energije? Napravite pauzu od redovnog vežbanja. Ukoliko vas obuzima osećaj prevelikog umora, ne dajte da vas to obeshrabri, nego izdvojite barem 10 minuta za brz i lagan trening koji će pokrenuti vaše telo ili razmislite o uvođenju jutarnjih rutina za bolji početak dana.
  2. Osećate stres ili izgubljenu motivaciju za trening? To je normalna pojava i veliki broj ljudi se u nekom momentu susretne sa tim. Priuštite sebi "slobodan dan" i kvalitetno se naspavajte.
  3. Propustili ste nekoliko treninga i osećate se loše zbog toga? Razmislite o tome šta je uzrok tome – da li je to prebukiran raspored, naporan dan ili neki lični osećaj? Pokušajte da izvučete lekciju iz toga, jer takve situacije će se ponavljati. Odahnite i pripremite se da nastavite tamo gde ste stali. U toku predaha, možete doneti nove zaključke, steći nove spoznaje ili se čak dodatno motivisati za dalje.

 

Credits: runtastic.com

 

Na kraju, najvažnije od svega jeste da vežbanje postane vaša svakodnevna rutina i da održite kontinuitet – jer je to važnije i od same dužine i vrste treninga. Pored toga, cilj je i da vežbanje postane zadovoljstvo i potreba, a ne obaveza.

Ukoliko se odlučite za trening, bilo na otvorenom ili kod kuće, neka to bude u kvalitetnoj opremi koju već sada možete naručiti online.

Sport Vision tim

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Oct.
2022.
Trening
Sportske helanke u svetu urbanog sporta polako preuzimaju primat i postaju glavni izbor muškog dela ekipe. Iako ih mnogi zaobilaze u širokom lu...
15.
Sep.
2022.
Trening
Pamuk kao prirodni materijal najbolje prija vašoj koži, prozračan je, mekan i idealan za svakodnevno nošenje, ali svakako nije nešto u č...